surfen

Over ons

Urban Surf

Surfen, midden in de stad

RiF010 is er voor iedereen. Voor jong en oud, beginner, pro, en alles daar tussenin. Bij ons kun je je allereerste golf pakken, maar ook barrels rijden en airs maken. RiF010 is de allereerste surfpool ter wereld midden in een stad. De golfinstallatie is naar wens in te stellen: liggen er alleen gevorderde surfers in het water? Dan kunnen de golven een tandje hoger. Maar er is meer. Vanuit het strandhuis verhuurt RiF010 kano’s en sups, en op gezette tijden kun je in het bassin duikles nemen. Ook zijn er fietsclinics op onze pumptrack die je vindt in de wijk Overschie.

duiken
duiken

Onze missie

Surfen toegankelijk maken voor rotterdamse schoolkinderen

Onze doelstelling is om surfen bereikbaar te maken voor de Rotterdamse schooljeugd. Dit betekent dat Rotterdamse scholen tegen een gereduceerd tarief kunnen leren surfen bij RiF010! Bij een succesvolle exploitatie van RiF010 kunnen we steeds meer en vaker Rotterdamse scholieren kennis laten maken met de activiteiten van RiF010.

Kleine milieu-impact

Duurzaamheid

Als surfers weten we helaas maar al te goed dat de oceanen te lijden hebben onder klimaatverandering, vervuiling en overbevissing. Daarom exploiteren we RiF010 met een zo klein mogelijke milieu-impact. Voor het opwekken van de golven en in het strandhuis gebruiken we 100% duurzaam opgewekte energie, en in het ontwerp is telkens gekeken naar energiebesparing. Zo wordt het water in de surfpool bijvoorbeeld gefilterd met microzeven, die veel minder energie verbruiken dan traditionele zandfilters. In de surfbar gebruiken we zo min mogelijk plastic en wegwerpverpakkingen.

duiken
duiken

Surfen voor iedereen

Ontstaan uit passie

RiF010 is de eerste urban wavepool in de wereld. Een golf waarop je kan surfen midden in een stad is uniek! RiF010 is in 2013 bedacht door Edwin van Viegen en ontstaan door zijn passie voor golfsurfen. Daarnaast heeft hij als droom om surfen bereikbaar te maken voor alle Rotterdamse schoolkinderen.